henrikadamsson.se

Fågelfoto i trädgården

Har börjat experimentera med en fågelmatningsstation i trädgården för att få till bättre fågelbilder. Jag samlade ihop några pinnar som kunde vara lämpliga att hänga upp fågelmatningen på och som var någorlunda bildsköna.

Sågade dessa i lagom längd och spikade fast dem en stolpe som var kvar från altanbygget. Några stöttor sattes dit för att få pinnarna stabila. Nu fick jag ju använda mitt popupgömsle som jag köpte för några år sedan. Det har inte varit så välanvänt, men tänkte att det kan vara dax att nyttja det mer. Det ju är faktiskt riktigt gött att sitta i gömsle.

Att hitta en bra plats med tanke på bakgrund och ljus var inte självklart. Men jag satte det på södra sidan av trädgården med vy mot öst till att börja med. Den platsen verkar ha okej ljus. Motljus på morgonen och en strimma medljus på eftermiddagen. Bakgrunden är träddungen till vänster i bild som blir väldigt oskarp. Några fläckar med ren himmel finns också.

Morgonen därpå tog jag plats i gömslet efter frukost. Trots -6 grader upplevdes det inte så kallt i gömslet. Kaffetermos var ju med så det värmde väl lite.

De som anslöt sig först var blåmes och talgoxe. En nötväcka flög förbi en kort sväng. Sen vid en jättekort sittning på eftermiddagen (med en femåring som hellre lekte koja än tittade på fåglar) kom en entita och kollade läget.

Det gick bra och några bilder blev det. Främst på blåmes då de var mest frekventa. Sen finns det ju möjligheter att utveckla detta med utfodring, ljus och fototeknik. Får se vilka mer som kommer på besök framöver när de har vänja sig mer vid detta nya spektakel.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 henrikadamsson.se

Tema av Anders Norén