365 - Henrik Adamsson

365

Att ta en bild om dagen i ett år. Låter ganska enkelt kanske? Jag tror det är en utmaning som många inte fullföljer och jag kan förstå varför. Men jag tänkte göra ett försök då jag gillar utmaningar.
För att göra det lite enklare, eller mer utmanande beroende på hur man ser på det, har jag satt upp några regler för mig att följa.
Projektet hittas även på facebook under hashtaggen #ha365


#1: En kamera
Fujifilm X100T är en relativt liten, smidig och rolig kamera med mycket bra bildkvalitet. Något som gör att jag förmodligen har den med mig varje dag. För stor och osmidig kamera är nog en säker väg mot misslyckande gällande detta.

#2: Ett objektiv
Kameran har ett fast objektiv på 23mm, som motsvarar den klassiska brännvidden 35mm med en fullformatskamera. Så ingen zoom eller andra objektiv finns att tillgå. Något som kräver att jag arbetar med huvudet och fötterna desto mer.

#3: SOOC
Akrynom av Straight Out Of the Camera. Bilderna kommer alltså direkt ur kameran utan bildbehandling i datorn. Kamerans möjligheter att behandla bilden efter fotograferingstillfället får däremot användas om de finns. Så mer arbete med att få till bilden i kameran.

#4: En bild varje dag
Målet är att ta en ny bild varje dag. Skulle jag av någon anledning missa en dag kommer den dagen att lämnas blank.